Reporter.ee: Lauristini sõnul vajab Eesti uusi arengueesmärke

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin ütles täna riigikogus Eesti inimarengu aruannet esitledes, et Eesti vajab uusi arengueesmärke.

Haridus tuleks muuta hoopis teisesuunaliseks, kui ta praegu on. Praegune häda on selles, et inimene õpib vaid teatud aja ja siis püüab aina tööd rabada, ennast täiendamata, vahendas Reporter.ee videolõik.

Uue haridussüsteemi eesmärk on aga luua inimesi, kes pidevalt end arendavad ja suudavad muutuvates oludes ka kiiresti teise valdkonda ümberlülituda.

«Selleks, et hakata Eesti majanduse kavandamisel, eelarve tegemisel, riigijuhtimises rohkem arvestama inimarengut, selleks tuleb kõigepealt aru saada, et see ei ole mingisugune humanitaarprobleem, vaid et meie inimarengust hakkab sõltuma otseselt meie majandusareng, meie heaolu, Eesti tulevik tervikuna,» rääkis professor Lauristin. «Me oleme väljas sellest kasvustaadiumist, kus me loeme ainult raha, me peame hakkama raamatut ka lugema.»

Riigikogulane Ivi Eenmaa võrdles akadeemik Ain-Elmar Kaasiku ja professor Marju Lauristini ettekandeid värske tuulepuhanguga, öeldes, et nii tarka juttu pole Toompeal juba tükk aega kuulda olnud, teatas Reporter.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles