Lasnamäel päästeti põlevast voodist naine

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Irina Mägi

Täna õhtupoolikul sai häirekeskus teate põlengu kohta Lasnamäel Majaka tänaval. Päästjad tõid korterist välja vanemaealise teadvusel oleva naise ning andsid ta üle kiirabile.

Põleng oli üheksakorruselise kortermaja neljanda korruse kahetoalises korteris. Häirekeskusele andis sellest teada vastaskorteris elav naaber, kes nägi korteri ukse alt välja imbumas valget suitsu.

Kesklinna ja Lilleküla päästjad leidsid korterist põleval voodil lebava naise, kes oli saanud vingumürgituse.

Põlev voodimadrats ja seinavaip kustutati kella 16.40 paiku.

Kesklinna komando rühmapealiku sõnul oli tegemist väga õnneliku õnnetusega, kuna korteris, kuhu päästjad sisenesid, oli paks ja eluohtlik suits.

Esialgsetel andmetel sai põleng alguse laualambist, mis oli asetatud madratsile. Samuti puudus korteris suitsuandur, mis oleks põlengust varem teada andnud.

Päästeamet tuletab siinkohal meelde, et igas tuleohutusnõuetele vastavas kodus peab olema töökorras suitsuandur.

«Palun pange oma eakatele lähedastele suitsuandurid lakke, kuna vanematel inimestel on endal seda juba raske teha. Nooremad inimesed, võtke südameasjaks veel selle aasta viimastel päevadel kontrollida, kas teie eakatel sugulastel on kodus laes töötav suitsuandur,» toonitas amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles