Kas Rahvaliidu esimehe valimiste tulemused olid juba ette otsustatud?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli- ja valgustehnikule antud kongressi päevakava, kus on kirjas ka erakonna uue esimehe Andrus Bloki sõnavõtt.
Heli- ja valgustehnikule antud kongressi päevakava, kus on kirjas ka erakonna uue esimehe Andrus Bloki sõnavõtt. Foto: Margus Ansu

Kuigi Rahvaliidu kongressil oli erakonna uue esimehe valimine kavas alles kell 12.45, anti heli- ja valgustehnikule juba hommikul kätte paber ürituse päevakavaga, kus on kella 16.30-ks märgitud Rahvaliidu äsjavalitud esimehe Andrus Bloki kõne.


Postimehe fotograafi objektiivi ette jäi lehekülg helipuldil lebanud kongressi päevakavast, millelt võib lugeda järgmist:

«14.20 Rahvaliidu juhatuse valimine
Kandidaatide nimed ekraanile

14.30 Lõuna
Teatada valimiskastide sulgemise kellaaeg – kell 14.45

15.30 Registreeritud sõnavõtud»

Sellele järgneb veel paar päevakorrapunkti ning siis seisab mustvalgel:

«16.30 Rahvaliidu esimehe sõnavõtt. Seinal slaidil kirjas Andrus Blokk (kirjaviis muutmata – toim.), Eestimaa Rahvaliidu esimees, Andrus Bloki pilt.»

See, et erakonna uueks esimeheks on valitud Andrus Blok, sai kongressil viibinutele teatavaks umbes kell 13.30. Bloki poolt hääletas 353 delegaati, Aarele andsid oma hääle 133 kongressil osalejat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles