Esmaspäeval algab kodanikunädal

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikujulguse aumärgid.
Kodanikujulguse aumärgid. Foto: Liis Treimann

Kodanikunädalal selgub tänavune aasta kodanik, toimub veebipõhine viktoriin kooliõpilastele, antakse üle kodakondsustunnistused, leiab aset ametnike ja vabaühenduste töövarjuprojekt ning palju muud.


Tegusa nädala lõpetab kodanikupäev reedel, 26. novembril, teatas kultuuriministeerium.

Kodanikunädala avab esmaspäeval kooliõpilastele mõeldud veebipõhine viktoriin, mis lähtub tänavuse kodanikupäeva motost «Tegus kodanik on riigi rikkus». Viktoriinis saab osaleda Integratsiooni ja Migratsiooni SA Meie Inimesed koduleheküljel www.meis.ee.

Teisipäeval on Jõhvi kontserdimaja kinos «Amadeus» kodanikupäevale pühendatud väärtfilmiõhtu, kus koostöös USA saatkonnaga Eestis linastub dokumentaalfilm Ameerika Ühendriikide presidendivalimistest.

Kolmapäeval toimub Riigikogus pidulik kodakondsustseremoonia, mille käigus saavad uued Eesti kodanikud kätte kodakondsustunnistused. Õhtul tähistatakse kodanikupäeva Rotermanni Prooviveskis, kus kultuuriminister Laine Jänes kuulutab välja tänavuse aasta kodaniku aunimetuse kandja ning tunnustab kodanikupäevale pühendatud konkurssidel osalenuid. Möödunud aastal nimetati aasta kodanikuks helilooja Erkki-Sven Tüür.

Neljapäeval toimub Jõhvis MTÜ Ida-Virumaa Integratsioonikeskuse korraldusel konverents «Kohaliku vene intelligentsi panus kodanikuühiskonna arengusse Ida-Virumaal».

Reedel külastab kultuuriminister Laine Jänes Tartu koole, Tallinnas Stenbocki majas antakse üle kodanikupäeva aumärgid. Nädalavahetusel toimub Ida-Virumaal Laagnas Rahvusvähemuste Nõukogu noortekoja korraldatud seminar.

Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu eestvõttel ja Kultuuriministeeriumi toetusel toimub mitme nädala kestel kodanikupäevale pühendatud töövarjuprojekt «Pooltevahetus» ametnikele ja vabaühenduste juhtidele.

Kodanikupäev on pühendatud kõigile Eestis elavatele inimestele. Selle päevaga tunnustatakse loovate, tegusate ja ettevõtlike, erinevate elualade inimeste panust Eesti ühiskonda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles