Jõhvi politsei tabas 1,5 tunniga viis tõsist kiiruseületajat

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtmine Tallinna-Narva maantee 160. kilomeetril.
Kiirusemõõtmine Tallinna-Narva maantee 160. kilomeetril. Foto: Ida prefektuur

Jõhvi politseiametnikud kontrollisid Ida-Virumaa Kukruse vallas Tallinn-Narva maantee 160. kilomeetril sõidukite liikumise kiirust ning tabasid vaid pooleteise tunniga viis tõsist rikkujat.

Suurimaks sõidukiiruseks mõõtsid politseinikud ühel sõidukil 145 kilomeetrit tunnis. Muuhulgas peeti kinni ka 118 kilomeetrise tunnikiirusega liikunud marsruuttakso, milles olid reisijad, teatas Ida prefektuur.

Suvisel ajal on sellel teelõigul kiirusepiiranguks 110 kilomeetrit tunnis, talvisel ajal 90 kilomeetrit tunnis.

«Piirkiiruse ületamine ja ilmastikuoludele mittevastavalt valitud sõidukiirus on olulised ja levinud liiklusõnnetuste põhjused. Seda nii asulavälistel kui ka asulasisestel teedel. Sageli hindavad ka staažikad autojuhid teeolusid ja enda oskusi valesti. Sõidukiirust valides tuleb kindlasti arvestada enda oskuste ja kogemustega ning mitte ületada teelõigul lubatud maksimaalset sõidukiirust, sest igal piirkiirusel on põhjus,» sõnas Jõhvi politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelvalvetalituse vanemkorrakaitseametnik Annika Elm.

Elmi sõnul oli ebameeldiv üllatus see, et kiirust ületavad ka ühistranspordisõidukite juhid, kes vastutavad reisijate elude eest. «Sõitjate liinivedu teostavate sõidukite juhid peavad olema liikluses eriti hoolikad, sest nemad vastutavad kõigi bussis viibivate reisijate turvalisuse eest,» rõhutas Elm.

Vanemkorrakaitseametniku sõnul oli kontrolli eesmärk ennekõike olla nähtaval ja sellega rahustada liiklust.

«Politseiniku nägemine distsiplineerib kindlasti juhte ning sunnib pöörama pilgu koheselt spidomeetrile ja vajadusel sõidukiirust vähendama. Samas on oluline, et juhid aduksid ise piirkiirusest kinnipidamise tähtsust ja seda mitte ainult siis kui märkavad politseid,» sõnas Elm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles