Puudulikud andmebaasid võimaldavad võltsabielusid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielu
Abielu Foto: SCANPIX

Fiktiivabielude sõlmimine on võimalik Eesti andmebaaside puudulikkuse tõttu ning riigiprokuröri Lavly Lepa sõnul on hakatud seda üha enam ära kasutama.

Eestlased võtavad hoogsalt välja tõendeid välismaal abiellumiseks, et aidata suure raha eest Euroopa Liidu kodanikeks saada eksootilistest paikadest pärit inimestel, vahendas ERR Uudised saadet «Aeg luubis».

Tallinna perekonnaseisuameti juhatajat Karin Kaske see ei üllata, sest tõendite korduvast andmisest keeldumiseks pole tal mingisugust alust, vähemalt seni, kuni rahvastikuregistris seisab märge, vallaline või lahutatud. Ja see märge võib seal seista üllatavalt kaua, sest süsteem toimib täna vaid inimeste aususel.

Perekonnaseisuametist välja võetud tõendite järgi on välismaal abiellu astujatest 90 protsenti naised ja kuigi tõend antakse korraga vaid ühe mehega abiellumiseks, ei takista miski naist näiteks iga paari nädala tagant mehe nime muutmast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles