Eesti konsul Venemaal: Kohveri meelekindlus oli vangistuse ajal imetlusväärne

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Liis Treimann

Eesti konsul Venemaal Sirje Matteus ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et Eston Kohveri juhtumist jäi talle kõige enam meelde Venemaal vangistatud kaitsepolitsei ametniku imetlusväärne meelekindlus ja usk, et ta saab tagasi kodumaale.

«Kõige selle juures säilitas ta oma huumorimeele, mis näitab, et ta on väga väga tugev isiksus,» vahendas ERR Uudised konsuli sõnu.

Kohveri juhtumi puhul võib Eesti saatkonna üheks võiduks pidada seda, et Kohverile ei tehtud Vene võimude poolt psühhiaatrilist ekspertiisi.

Veel nentis Matteus, et kuigi Kohveriga kontakti loomine oli keeruline, siis Venemaa täitis rahvusvahelisi kohustusi ning konsul sai vangistatud kaitsepolitseinikuga kokku vähemalt kaks korda kuus. «Seejuures ei viidanud Vene võimud mitte rahvusvahelisele õigusele, vaid enda siseriiklikule seadusele,» märkis konsul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles