Ida-Virumaal hukkus raskes liiklusõnnetuses kaheaastane laps

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal juhtus ränk õnnetus, milles hukkus kaheaastane laps.
Ida-Virumaal juhtus ränk õnnetus, milles hukkus kaheaastane laps. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna kella 15.40 ajal juhtus Ida-Virumaal Vaivara vallas Tallinna-Narva maanteel kahe sõiduauto kokkupõrge. Liiklusõnnetuses hukkus kaheaastane laps, lisaks said viis inimest vigastada.

Sündmuskohal töötavad politseinikud selgitasid välja, et Narvast Sillamäe poole sõitnud Volkswagen põrkas kokku sõiduautoga Audi, mis liikus Tallinnast Narva suunas.

Volkswageni roolis oli 38-aastane mees ja kaasreisijatena olid sõidukis 33-aastane naine, 8-aastane tüdruk ja 2-aastane poiss. Audi roolis oli 28-aastane mees ja kaasreisija oli 27-aastane naine.

Viga said kõik liiklusõnnetuses osalenud inimesed. Kohale saabunud meedikud püüdsid kahe-aastast poissi elustada, kuid kahjuks ei andnud see tulemusi.

Ida prefektuurist öeldi kella 20 paiku Postimehele, et neile pole teada, mis seisus on ülejäänud viga saanud ning millisesse haiglasse nad toimetati.

Ida prefektuuri operatiivjuht Andres Jaggo avaldas hukkunud lapse lähedastele kaastunnet. «On väga kurb tõdeda, et uus aasta algab sellise traagilise sündmusega. Paneme kõikide sõidukijuhtide südamele, et nad oleks liikluses võimalikult tähelepanelikud ja pööraks oma tähelepanu sajaprotsendiliselt auto juhtimisele,» märkis ta, et praeguseid ilmastikutingimusi arvesse võttes peavad sõidukijuhid hoolega läbi mõtlema oma manöövrid ja vältima riskide võtmist.

Juhid olid kained

Jaggo sõnul on hetkel veel vara öelda, mis põhjusel kokkupõrge toimus ja kas üks sõidukitest sooritas möödasõitu või kaldus mingil muul põhjusel vastassuunavööndisse.

Kõik sündmuse asjaolud selgitatakse tema kinnitusel välja kriminaalmenetluse käigus, et saada juhtunust täielik ülevaade.

Ida prefektuuri teatel olid mõlema sõiduki juhid kained ja omasid kehtivat juhiluba. Lisaks selgitatakse välja, kas sõidukis olnud inimesed kasutasid korrektselt ka turvavarustust.

Sündmuse toimumise ajal sadas lund ja teekate oli libe ning lumine.

Seoses liiklusõnnetusega oli Tallinna-Narva maantee 191. kilomeetril liiklus mõlemas suunas suletud ning ümbersõit toimus läbi Sinimäe aleviku.

Õhtul kella 20 paiku andis Ida prefektuuri pressiesindaja teada, et liiklus on sündmuskohal taastatud.

Rasked ilmastikuolud

Lumetuisust tekkinud libedus ja halb nähtavus muudavad teeolud üsna keeruliseks, mistõttu palub politsei praegusel ajal liikluses olla eriti ettevaatlik.

Tuisune maantee. Teet Malsroos/Õhtuleht
Tuisune maantee. Teet Malsroos/Õhtuleht Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Enne sõidu alustamist tuleks veenduda, et autoaknad, tuled ja tahavaatepeeglid oleksid puhtad. Õnnetuste vältimiseks tuleb teel hoida piisavat pikivahet ja ristmikule või ülekäigurajale lähenedes võtta juba varakult hoog maha. Lisaks tuletab politsei meelde, et lumesajust tingitud halva nähtavuse korral on mõistlik kasutada ka udutulesid.

Lumesaju ja puhangulise kirdetuule tõttu on täna õhtul ja eeloleval ööl teed paiguti libedad ja nähtavus kohati piiratud, hoiatab maanteeamet. Prognooside kohaselt on täna õhtul Ida- ja Lääne-Virumaal ning Harjumaal, öösel ka Läänemaal ja Hiiumaal lumesaju ja puhangulise kirdetuule tõttu nähtavus osaliselt piiratud.

«Kohati võib teedel esineda härmatist, mis tekitab libedust, eriti sildadel, ristmikel ning kiirendus- ja aeglustusradadel. Ettevaatust liikluses!» märkis amet.

Lisainfot teeolude kohta saab vaadata veebilehelt www.tarktee.ee või helistada maanteeinfo lühinumbril 1510.

Traagiline aasta algus

Käesoleval aastal on Eestis elu kaotanud juba seitse inimest. Neli inimest leidis õnnetu lõpu tule läbi ning kaks kinnitamata turvavööga sõitjat said surma pärast auto teelt väljasõitu. Lisaks tänane ränk õnnetus, milles hukkus väike laps.

Copy
Tagasi üles