Eesti–Rootsi mäng FIFA tabelis ei kajastu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti (sinises) ja Rootsi jalgpallimäng 2014. aasta septembris Stockholmis.
Eesti (sinises) ja Rootsi jalgpallimäng 2014. aasta septembris Stockholmis. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

JALGPALL. Eesti jalgpallikoondis kohtub kolmapäeval Abu Dhabis Rootsiga. Kui esialgu oli kahtluse all, kas tegemist on ametliku maavõistlusega, siis eile sai selgeks, et löödud väravad ja mängitud mänguminutid lähevad ametlikku statistikasse kirja. Siiski ei kajastu tulemus Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) igakuises tabelis.

«Rootsi alaliidu soovil registreeriti see mäng FIFAs rahvusvahelise kohtumisena selliselt, et see ei lähe FIFA edetabeli arvestusse. Seda muuhulgas põhjusel, et Rootsi soovib mängus teha rohkem kui kuus vahetust, aga piiratud vahetuste arv on üks FIFA edetabeli nõuetest,» selgitas olukorda Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht.

Seega on kolmapäeval kolmel eestlasel võimalik teha ametlik debüüt A-koondises. Võimalike debütantidena sõitsid Abu Dhabisse Mattias Käit, Mait Toom ja Hindrek Ojamaa. Inglismaal Fulhami U21 rivistuses pallivast 17-aastasest Käidist saab väljakule pääsedes 13. eestlane, kes alaealisena koondist esindanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles