Väinamere Liinide hagis Palo vastu tuleb lahend jaanuari teises pooles

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo.
Urve Palo. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Harju maakohus teeb Väinamere Liinide hagis endise majandusministri Urve Palo vastu lahendi jaanuari teises pooles.

Maakohtu pressiesindaja sõnul arutab kohus osapoolte nõusolekul vaidlust kirjalikus menetluses ja kuulutab lahendi hiljemalt 20. jaanuaril.

Väinamere Liinid pole hagi sisu seni avalikkusele lähemalt tutvustanud. Ettevõtte esindaja ütles, et hagiavaldus esitati Urve Palo vastu ja seetõttu, et ettevõtte kohta avaldati ebaõigeid andmeid ja parvlaevahanke tulemusi puudutavad valeväiteid tuleb ümber lükata. Laevafirma omaniku Vjatšeslav Leedo on korduvalt väitnud, et nende pakkumine oli soodsam kui võitja Tallinna Sadama oma.

Samuti on Leedo Palole ette heitnud ministri avalikku sõnavõttu, et ta lootis hankel Tallinna Sadama võitu. «Palo on vassinud arvudega ja kui ta ei ole neid nõus avalikustama, siis esmaspäeval esitame kohtuhagi. Arvud on halastamatud,» on Leedo öelnud.

Vandeadvokaat ja ajutiselt Tallinna Sadama juhatuse liikme ametit pidav Carri Ginter on varem arvanud, et Väinamere Liinid OÜ pidanuks niisuguse hagi esitama hoopis halduskohtusse ja majandusministeeriumi vastu, mitte maakohtusse ja Urve Palo kui eraisiku vastu.

«Palo andis ju kommentaare ministrina, mitte eraisikuna ja edastas tegelikult hanke hindamiskomisjoni tulemusi,» on Ginter öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles