Kiil ja Kaljurand pääsevad vahi alt valve alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus nõustus eile vabastama Tallinna Sadama eksjuhid Ain Kaljuranna ja Allan Kiili vahi alt ja asendas vahistamise elektroonilise valvega.

Jõulude eel taotlesid korruptsioonikahtlustuse saanud Allan Kiili ja Ain Kaljuranna kaitsjad Harju maakohtult, et meeste vahistamine asendataks elektroonilise valvega. Eile peetud kohtuistungitel nõustus menetlust juhtiv riigiprokurör Laura Feldmanis tõkendi muutmisega.

«Kaljurand ja Kiil vahistati läinud aasta augustis prokuratuuri taotlusel selleks, et neil poleks võimalik toime panna õigusemõistmise-vastaseid kuritegusid ehk mõjutada hulgaliselt tunnistajaid. Kuna nelja viimase kuu jooksul on kaitsepolitsei hulga menetlustoiminguid juba läbi viinud, olen prokurörina nüüdseks nõus tõkendi muutmisega. Vahistamise asendamine elektroonilise valvega tähendab siiski, et piirame oluliselt kahtlustatavate liikumisvabadust,» rääkis riigiprokurör Feldmanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles