Fotod: rekonstrueeritav ärihoone Tallinna südames saab ainulaadse valgustuse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Fausto Grupp rekonstrueerib Tallinna südalinna äritsentris Tartu mnt 13 hoone, mis saab nimeks Kompassi Maja. Ärihoone välisfassaadi kujundus põhineb kaasaegsetel värvilise led-valgustusega ääristatud klaasist kuubikutel, mis lisaks efektsele välimusele on ka praktiliselt kasutatavad.

Eesti ühe tuntuma arhitekti Vilen Künnapu loodud hoone on aja jooksul olnud mitmete Eesti äriiilma edulugude tunnistajaks - siin on tegutsenud nii Ühispank/SEB Pank kui ka Tallink. Künnapu projekteeris ka uueneva Kompassi Maja välisfassaadi lahenduse, mis muudab ärimaja Tallinna südalinna klaasmajade kõrval moodsaks ja silmatorkavaks A-klassi standarditele vastavaks büroohooneks. Uuenenud fassaadilahendused peaksid Tallinna südalinna kaunistama hakkama kevadel 2016.

Arhitekti sõnul lisavad kaasaegsed detailid hoonele teravust. «Kompassi Maja on kahtlemata oma aja arhitektuurne märk, mida eksponeeritud mitmetes välismaistes ajakirjades,» rääkis Künnapu. Kompassi Maja sisekujunduse teeb suure kogemustepagasiga ARS Projekt. Hoone fuajee on kujundatud kaasaegses võtmes, seal paikneb lisaks büroohoone vastuvõtulauale ka mugav lounge-tüüpi kohvik. Hoone ümbruses on üürnikele ja nende klientidele tagatud parkimiskohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles