Andmelao rajamine takerdus julgeolekuohu tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Euroopa suurima andmelao ehitamine Tallinnasse pidi algama juba eelmisel aastal, kadus riigikogu liikme Eerik-Niiles Krossi (Reformierakond) sõnul projekti eestvedajatel Venemaa-Ukraina sõja ning julgeolekuohu tõttu 170 miljoni eurose serveripargi rajamise soov.

Kross rääkis 2013. aasta lõpus, et läbirääkimised andmelao ehitamiseks on jõudnud lõppfaasi ja arendajal on huvi olemas. «Ma praegu peast täpselt ei mäleta, aga esimene faas peaks valmis saama kas 2014. aasta lõpuks või 2015. aasta alguseks,» sõnas ta.

Eile lausus Kross, et andmelao arendamise plaanid olid küll kindlad, kuid serveripargi eestvedajad eesotsas Data Valley Enterprisesi esindaja Jussi Vartiaineniga kaotasid Tallinnasse investeerimise huvi pärast seda, kui Venemaa ründas Ukrainat ja regioonis suurenes julgeolekuoht. «Järk-järgult oli näha, et andmeladude ehitamise soov meie regiooni takerdub,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles