Avavangla vang ei naasnud vanglasse

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Smirnov.
Oleg Smirnov. Foto: Justiitsministeerium

Eilsest hoiab karistuse kandmisest kõrvale Tallinna Vangla Maardu avavangla kinnipeetav Oleg Smirnov, kes ei tulnud tagasi arsti juurest.

Oleg Smirnov on 46-aastane, keskmise kehaehitusega ja umbes 174 sentimeetrit pikk. Ta on pikliku näo ja pruunide silmadega, külgedelt pöetud juustega ning tal on kuklal punupats. Tema paremal põsel ülalt alla jookseb arm ning ta mõlemad käed, rind ja selg on kaetud tätoveeringutega.

Isik kandis siniseid teksapükse ja musta värvi jalanõusid, seljas pruunikat värvi õhukest jopet ning halli kõrge kaelusega sviitrit, teatas justiitsministeeriumi pressesindaja.

Smirnovi on varavastase kuriteo ja narkokuritegude eest karistatud viieaastase vanglakaristusega, mida ta asus kandma 2013. aastal.

Seaduse järgi peab avavangla vang ööbima vanglas, kuid käib järelevalveta tööl, koolis ja arsti juures. Juhtumi uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb karistuse kandmisest kõrvalehoidumist.

Kõigil, kes teavad nimetatud isiku asukohta, palutakse sellest viivitamatult politseid teavitada lühinumbril 112 või vanglateenistust numbril 58 543 629.

Teisigi vanglast põgenejaid

Alles nädala alguses põgenes noortele kinnipeetavatele suunatud kodukülastusprogrammi ajal mõrva eest karistust kandev Viru vangla kinnipeetav Marmo Hein. Samal öösel andis noormees end vastupanuta vanglateenistuse ametnikele kätte.

18. septembril ei pöördunud ettenähtud kellaajaks Tallinna vangla avavanglaosakonda tagasi 44-aastane vang Igor Karp. Tallinna vangla teabe- ja uurimisosakonna ametnikud tabasid ta 29. oktoobri õhtul kella 21 paiku Tallinna kesklinnas.

Oktoobri algul põgenes Tallinna vanglast kaks vahialust - Aleksandr Suhotski ja Eduard Mihhailov. Esialgsetel andmetel lõhkusid vahistatud põgenemiseks aknatrellid ning ronisid vanglapiirde remondiks kasutatavaid tellingu osi üksteise otsa ladudes piirdest üle.

Üks neist, Eduard Mihhailov tabati uusaastaööl. Suhotski on endiselt jooksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles