Fotod ja video: julmas tapmises süüdistatav paar astus kohtu ette

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Harju maakohtus istung 35-aastase Jana ja 28-aastase Toomase kriminaalasja üle. Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab paari julmal viisil tapmises ning pärast mõrva ohvri all olnud lina süütamises.

Süüdistuse järgi läksid Jana ja Toomas 24. juunil 2015. aastal Tallinnas Energia tänavale 40-aastase naise koju, et viimaselt aru pärida, kas ta on suhelnud Jana elukaaslasega. Kui selgus, et on suhelnud, siis lõi Jana armukadedushoos esmalt kannatanut ning seejärel asus teda kägistama.

Samal ajal ulatas Toomas Janale kannatanu kägistamiseks ja lämmatamiseks vajalikke esemeid ja takistas kannatanu korteris viibinud pojal abi kutsumast võttes ära temalt mobiiltelefoni.

Süüdistuse kohaselt eemaldas Toomas pärast ohvri surma korterist suitsuanduri ning süütas kannatanu all olnud lina põlema.

Samuti süüdistatakse neid selles, et pärast kannatanu mõrva kihutas Jana Toomast kuriteo varjamise eesmärgil tapma kannatanu poega ning ulatas selleks ka Toomasele noa. Kannatanu pojal õnnestus end siiski kaitsta.

Lisaks süüdistatakse nii Janat kui ka Toomast varguses ning Janat kahes kehalise väärkohtlemise episoodis. Mõlemad viibivad vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles