Politsei hakkab saatma uimastitarvitajatele hoiatavaid SMSe

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uimastitarvitajad hakkavad saama politseilt umbes sellise tekstiga sõnumeid.
Uimastitarvitajad hakkavad saama politseilt umbes sellise tekstiga sõnumeid. Foto: Pm

Politsei hakkab sellel aastal saatma uimastite niinimetatud «pühapäevatarvitajatele» telefonidesse hoiatavaid tekstisõnumeid, mille eesmärk on ennetus ja inimeste korrale kutsumine.

«Tekstisõnumeid hakkavad saama need inimesed, kelle nimed on läbi käinud uimastitega seotud menetlustest ja kelle kohta politsei teab, et nad on ostnud diilerite käest uimasteid. Menetluse käigus politsei alati kõigi osapoolteni ei jõua ning sõnumite saatmise eesmärk ongi anda sõnum, et politsei on asjast teadlik ja selline tegevus ei ole mõistlik,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Helen Uldrich Postimehele.

Tekstisõnumeid hakkavad saama need inimesed, kelle puhul on politsei uimastite ostmise või tarvitamise kindlaks teinud. Uldrichi sõnul on välistatud, et ehmatava sõnumi saab mõni inimene, kelle kohta on keegi menetluse käigus pahatahtlikkusest valeinfot andnud.

Kuigi projekti üksikasjad on veel väljatöötamisel, eksisteerib Uldrichi sõnul võimalus, et inimese nimele registreeritud mobiiltelefoni kasutab keegi teine. «Samas, kui näiteks lapsele saadetud sõnumi saab kätte hoopis lapsevanem, ei ole üldse halb,» lausus ta.

Uldrich nentis, et enne sõnumite saatmise alustamist on vaja veel ära teha palju tööd ja üksikasjade täpsustamist, et tekitada võimalikult vähe kahju inimestele, kellel pole mingit põhjust seda sõnumit saada.

Ta rõhutas, et sõnumi saanud inimesel ei ole mingit põhjust karta, et varsti tuleb ukse taha politsei, kes ta vangi viib.

«Sõnumi saatmise mõte on anda inimesele teada, et ära tee seda. Inimesed ei teadvusta, et uimasteid ostes toetavad nad kuritegevust. Ühe käega ostab inimene uimasteid, teise käega palub politseid appi, kui endal häda käes on. See on silmakirjalik käitumine,» rääkis Uldrich.

Millal politsei uimastitarvitajatele hoiatavaid sõnumeid saatma hakkab, ei ole veel teada, politsei tahab sellega alustada kindlasti veel sellel aastal. Ka ei saa politsei praegu öelda, kui palju on inimesi, kes sellise sõnumi saada võivad.

«Me ei räägi siin tuhandest või paarist tuhandest inimesest, neid on ikka rohkem,» lausus Uldrich.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles