USA vaatajate lemmikuid Netflix Eestis ei näita

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflixi Eesti esikülg
Netflixi Eesti esikülg Foto: Ekraanitõmmis

Ammu oodatud filmivaatamiskeskkond Netflix jõudis lõpuks Eestisse ja kohe täitus sotsiaalmeedia rõõmuhõisete ning kurtmisega. Hõisati ühe märgilise teenusepakkuja Eestisse jõudmise üle, kurdeti jällegi selle üle, et Ühendriikide valikuga võrreldes näeb Eestis palju vähem filme ja sarju.

Sisu kiire võrdlus näitas, et kurtmiseks võib isegi põhjust olla. Kõigepealt metoodikast: hankisin ligipääsu Ühendriikide sisuga Netflixi kontole ja kirjutasin eri kategooriate alt välja kümme kasutajate poolt enim hinnatud filmi/sarja. Ameerika Ühendriikides on kategooriad umbes poole rohkem, seega arvestasin vaid Eestiski näha olevaid: TV-sarjad, märul ja seiklus, lapsed ja pere, komöödia, dokumentaal, draama, õudus, sõltumatu, romantika, ulme ja fantaasia ning triller. Pärast vaatasin otsinguga, kas vastavat teost ka Eestis näha saab.

Kokku tuli 110 ühikut, millest Eestis on näha 15. Kusjuures sellised kategooriad nagu märul ja seiklus, komöödia ning ulme jäid ühegi filmita. Silma torkavad puudujad on «Kaardimaja», «Kariibi mere piraadid: Musta pärli needus», «Vabastatud Django», «Vääritud tõprad», «Kadunud 60 sekundiga», «Operatsioon «Mõõkkala»», «Terminaator», «House», BBC «Sherlock».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles