Karjamaa parki istutatakse jõulukuusk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopliine Kalamaja pargis.
Kopliine Kalamaja pargis. Foto: Toomas Huik

Põhja-Tallinnasse Karjamaa parki, kus  asub septembris avatud Seaküla Simsoni modelleeritud lehmaskulptuur, istutatakse vahetult enne esimest adventi, täpsemalt neljapäeval, ligi viie meetri kõrgune kuusk, mida jõuludeks ja aastavahetuseks ehtida saab.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš, kelle initsiatiivil Karjamaa parki lustakas laiguline lehmaskulptuur paigaldati, ütles, et kuusk, mida pühade puhul ehtida saab, lisab Karjamaa asumile veelgi kodusoojust.

«Ei ole ju mõtet igal aastal metsast parki kuusk tuua ja see hiljem ära põletada,» mainis Boroditš. «Parem istutame puu, mis püsima jääb. Karjamaa park saab esimesena spetsiaalselt selleks tarbeks elusa  jõulupuu ja kuigi sel aastal on kuusk veel suhteliselt väike, siis juba mõne aasta pärast kasvab sellest ilus hiiglane, sest kasvutingimused on seal head. Loodan , et elanikud kuuske hoiavad, siis kosub ja kasvab see hästi, oma meetri jagu aastas, ning kuusest saab Kopliinele meeldiv kaaslane.»

Seaküla Simsoni lehma kutsutakse hellitlevalt Kopliineks, sest just see nimi osutus Põhja –Tallinnas läbiviidud laigulise betoonlehma nimekonkursil  parimaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles