Riik on lahendanud kõik laste abivahendite erimenetluse juhtumid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud pered rendivad ratastooli ja said uue aasta alguses tavatust suurema arve.
Paljud pered rendivad ratastooli ja said uue aasta alguses tavatust suurema arve. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sotsiaalkindlustusamet on neljapäeva jooksul lahendanud kõik abivahendite erimenetluse taotlused, mis puudutavad puudega laste juhtumeid.

Neljapäeva hommikuks oli sotsiaalkindlustusametile laekunud 13 taotlust puudega lapse abivahendi erimenetluseks. Päeva jooksul said kõik taotlused läbi vaadatud ja vajadusel lisainfot küsitud. Kõik taotlused said positiivse lahenduse ning kõikide taotlejatega on ühendust võetud ja neid ka otsusest teavitatud.

Lisaks laekus kaheksa täiskasvanute erimenetluse taotlust, millest täna jõuti ka kahe puhul positiivse otsuseni ja eelmisest aastast maavalitsustele esitatud kümme taotlust võeti samuti lahendamiseks.

Ülejäänud taotluste puhul küsiti taotlejatelt mõningaid lisaandmeid, mis võimaldavad jätkata erimenetluse protsessiga reedel.

Paralleelselt tegeletakse Invaru OÜ poolt saadetud nimekirjaga, mis sisaldab tavapärasest oluliselt suuremate arvetega juhtumeid. Need juhtumid vaatab sotsiaalkindlustusamet ise üle ja võtab inimesega vajadusel ise ühendust.

Kui abivajajaga ei ole 15. jaanuariks ühendust võetud, palub sotsiaalministeerium kontakteeruda sotsiaalkindlustusametiga e-kirja teel aadressil abivahendid@sotsiaalkindlustusamet.ee või infotelefonil 16106.

Neljapäeval toimus sotsiaalkindlustusametis kohtumine ka Terviseabi esindajatega koostööküsimuste arutamiseks. Jätkub abivahendite pakkujate ja teiste partnerite teavitus korduma kippuvatest küsimustest.

Sotsiaalkindlustusameti klienditeeninduses oli tavapärane päev, abivahendite teemalisi päringuid küll oli, kuid need said ka vajalikud vastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles