Lepe USAga ei too meile GMOsid ega kloorikanu

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTIPi vastased protestid möödunud aasta oktoobris Saksamaal Berliinis.
TTIPi vastased protestid möödunud aasta oktoobris Saksamaal Berliinis. Foto: SCANPIX

Nendel harvadel kordadel, kui Euroopa ja USA vabakaubanduslepe Eestis jutuks tuleb, hirmutatakse publikut mitte kuigi tulemuslikult klooritatud kanade, GMO-toidu ja hormoone täis lihaga, mis leppe jõustudes Euroopa üle ujutavat. Samal ajal protestivad Saksamaal leppe vastu kümned tuhanded meeleavaldajad.

Euroopa Liit ja Ameerika Ühendriigid peavad läbirääkimisi Atlandi-ülese kaubandus- ja investeerimispartnerluse (TTIP) kehtestamiseks, mis lihtsustaks tunduvalt ELi ja Ühendriikide kaubavahetust.

Europarlamendi konservatiivist Rootsi eurosaadik Christofer Fjellner sõnab, et teda ei üllata rahvarohke protest leppe vastu. «Akronüümid on alati tülitekitajad, kuid 12 europarlamendis oldud aasta kogemuse põhjal võin väita, et suurimaid vaidlusi on alati kaasa toonud kolmetäheline akronüüm USA. Kõik, mis seostub kuidagi USAga, jagab Euroopa leeridesse,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles