Vanavanemad jätkavad võitlust Mehhikosse viidud lapselapse pärast

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlus vanavanemate ja ema vahel väikese poisi hooldusõiguse üle lõppes läinud suvel politsei sekkumisega. Ema viis lapse endaga kaasa Mehhikosse ning vanavanematel nendega praegu kontakti pole.
Vaidlus vanavanemate ja ema vahel väikese poisi hooldusõiguse üle lõppes läinud suvel politsei sekkumisega. Ema viis lapse endaga kaasa Mehhikosse ning vanavanematel nendega praegu kontakti pole. Foto: ERR

Vanaisa Albert, kelle mõlemad tütred elavad teisel pool maakera, ei anna niisama kergelt alla. Ta kinnitab, et on kogu elu hoidnud lapsi nagu lillekesi, kuid ei saa aru, mis on juhtunud tütardest vanema, 32-aastase Jaanaga pärast seda, kui too kolis noorema õe järel Mehhikosse ning tõi seal ilmale poja. «Ma ei tea, kuhu suunda seal asjad on läinud, aga nad ei ole läinud õigesse suunda,» ütleb ta.

Tema lugu sellest, kuidas kohus käskis tal anda lapselapse, keda ta oli koos abikaasaga kaks aastat Eestis kasvatanud, Mehhikost koju saabunud tütrele, lapse emale, jahmatas ilmselt enamikku, kes vaatasid üleeile «Pealtnägijat». Esiteks tunnistas kohus vanaisa Alberti ja vanaema Eha lapseröövliks. Teiseks, nagu näitas saatejuht Mihkel Kärmas, kuulutas nende tütar Jaana, kes oli pärast pikka ja pingelist juriidilist vaidlust lapse lõpuks enda kätte saanud, et annab Mehhikosse viidud kolmeaastase poja ära võõrastele lapsendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles