Reform ja IRL püüavad kvoodimiljardite toel maavalijaid

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CO2 kvootide müügitulust plaanitakse renoveerida ka Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi hoone.
CO2 kvootide müügitulust plaanitakse renoveerida ka Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi hoone. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu

Kaks miljardit CO2 saastekvoodi raha, mille jagamine käib peamiselt regionaalminister Siim Kiisleri valitsemisala kaudu, ei pea olema eelarves lahti kirjutatud, seega saab koalitsioon täiesti omapäi otsustada, millise koolimaja uue katuse ehitamiseks raha antakse.


Paljuski oli riigikogu eelmise nädala eredaim sündmus - pikk riigieelarve-teemaline ööistung - ka pahameeleväljendus võimuliidu suunas, sest algul lubati osa kvoodi- ehk kommirahast ka opositsioonile jagada.

Tegemist oli 47 miljoni krooniga, mis jäi «üle» seetõttu, et algselt plaanis olnud kõrgemate riigiteenistujate palgatõusu otsustas võimuliit edasi lükata.

Algul lubati opositsioonil see raha oma soovide järgi regionaalinvesteeringuteks suunata, kuid võimuliit muutis otsust ja lükkas selle summa reservidesse.

Seega on eelarves sisuliselt kahe miljardi jagu võimuparteide valimiste-eelseid kinkekaarte, millest avalikkus kuulnud pole, kuna praegu käib alles projektide paikapanek. Sellest hoolimata uhkeldavad usinamad saadikud oma piirkondade kohalikes lehtedes juba lubadustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles