Pukk: Savisaar ja Simson kohtusid fraktsiooni tööseminaril esimest korda pärast esimehe valimisi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson ja Edgar Savisaar.
Kadri Simson ja Edgar Savisaar. Foto: Postimees / Õhtuleht / Scanpix / Photoshop

Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk kinnitas, et Keskerakonna esimees ja Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson kohtusid pärast pingelisi erakonna esimehe valimisi novembris esimest korda selle nädala keskel toimunud Keskerakonna fraktsiooni tööseminaril.

Kadri Simson ütles 30. detsembril TV3 «Seitsmestele uudistele» antud aastalõpuintervjuus, et ta ei ole Edgar Savisaarega pärast Keskerakonna kongressi kohtunud. Keskerakonna kongress valis 29. novembril erakonna esimeheks tagasi partei kauaaegse juhi Edgar Savisaare, kes edestas Kadri Simsonit 55 häälega.

Savisaar ja Simson kohtusid taas üle pika aja Keskerakonna fraktsiooni tööseminaril, mis toimus teisipäevast kolmapäevani Pedase puhkekeskuses. Kohtumist Pukk lähemalt ei kommenteerinud.

Peasekretäri sõnul arutati seminaril erakonna fraktsiooni tööplaani riigikogu kevadiseks istungjärguks. Samuti arutleti Eesti poliitilise ja majandusliku olukorra üle.

«Seesugused seminarid on keskfraktsiooni jaoks traditsioonilised ning toimuvad igal kevade ja suvise istungjärgu alguse eel,» nentis Pukk.

Pukk: Dmitrjeviga juhtunu on kahetsusväärne

Seekordne seminar pälvis aga eriti  palju tähelepanu, sest riigikogu keskfraktsiooni liige ja endine Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev sõitis üleeile öösel pärast seminari purjuspäi autoga teelt välja. Põhja ringkonnaprokuratuur alustas täna mehe suhtes kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis.

Pukk tõdes, et Dmitrjeviga juhtunu on kahetsusväärne ja Keskerakonna fraktsioon arutab seda küsimust tuleval nädalal.

«Dimitrjev on oma selgituse ja vabanduse avalikkusele edastanud, eks nüüd peab menetlus toimunud avarii täpsemad asjaolud välja selgitama,» lisas Pukk.

Dmitrijev sõitis üleeile öösel Harjumaal Pedase külas kriminaalses joobes roolis olles oma autoga teelt välja vastu kändusid. Ta ütles, et tunneb kahetsust ja palus vabandust tekkinud olukorra pärast.

Dmitrijev põhjendas juhtunut sellega, et Keskerakonna fraktsiooni koosviibimise käigus tekkis tal konflikt fraktsioonikaaslasega, mistõttu soovis ta aja maha võtta ja probleemist mõneks ajaks eemalduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles