Raidma: usun, et tankivõimekus Eestis muutub reaalsuseks

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi kaheksa aastat riigikogus riigikaitsekomisjoni juhtinud 
Mati Raidma ja Marianne Mikko jalaväe lahingumasinas Bradley Bradley M2A3.
Ligi kaheksa aastat riigikogus riigikaitsekomisjoni juhtinud Mati Raidma ja Marianne Mikko jalaväe lahingumasinas Bradley Bradley M2A3. Foto: Liis Treimann / Postimees

Ligi kaheksa aastat riigikogus riigikaitsekomisjoni juhtinud Mati Raidma (RE) arvab, et arvamus sellest, et tankide ostmisega Eestis lõplik kaitsevõime saavutatakse, on vastutustundetu, kuid usub, et tankivõime väljaarendamine kaitseväes muutub reaalsuseks.

«Olen arvamusel, et vastutustundetu on luua illusiooni, et tankide soetamisega saavutataks Eesti lõplik kaitsevõime,» kommenteeris Raidma ERR-i uudisteportaalile, et ilma ajakohase õhutõrjeta ning moodsa lennuväe võimeteta pole sellel mingit efekti.

«Olen nõus põhimõttega, et Eesti Kaitseväel on perspektiivis vajalik välja arendada ka tankivõime. See on juba täna kinnistatud meie kaitsevõime arengukavadesse ja usun kindlalt, et muutub reaalsuseks,» lausus Raidma.

Eesti allkirjastas reedel Norraga toetussoomukite kerede hankelepingu, millega ostetakse 35 lahingumasina CV90 keret.

Lisaks soetatakse kaks DTV (ingl. k driver training vehicle – toim) masinat ehk juhtide koolitamiseks mõeldud masinat. Tehingu maksumus on umbes 635 000 eurot, millele lisandub soomukite transpordikulu. Masinad jõuavad Eestisse selle ja järgmise aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles