Politsei karmistas mullu karistusi turvavööta sõitmise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Politsei suhtus möödunud aastal turvavööta sõitjatesse varasemast karmimalt ning rikkujatele määratud karistused suurenesid.

Kogu aasta peale tabasid korrakaitsjad 6645 juhul turvavööta sõitjaid ning see arv võrreldes aasta varasema ajaga langes, kuna toona tabati 8456 vastavat rikkujat. Küll aga karmistusid mullu karistused. Kui 2014. aastal sai turvavööta autojuht keskmiselt trahvi 73 euro ning lahtise turvavööga kaassõitja eest oli keskmine trahv 176,5 eurot, siis mullu olid need numbrid vastavalt 74,6 ja 196,2 eurot.

Turvavööta lapse sõidutamine tõi mullu keskmiselt 144,6 euro suuruse trahvi, samas kui aasta varem oli see 136,5 eurot. Lapse turvavööta korduv sõitmine tõi mullu keskmiselt 413,3 eurot trahvi ehk aasta varasema ajaga ligi 100 euro võrra rohkem.

Politsei- ja piirivalveameti vanemkomissar Riho Tänak märkis, et kuigi liikluskäitumise küsitluste kohaselt kasutavad inimesed turvavööd enda sõnul peaaegu alati, näitab nii liiklusrikkumiste kui ka raskete õnnetuste statistika, et sellega on siiski probleeme. «Seetõttu on turvavarustuse nõuetekohase kasutamise kontrollimine ja ohtude selgitamine ka alanud aastal üks politseitöö olulisi suundi liiklusturvalisuse tagamiseks. Õnnetusse sattumisel vähendab turvavöö võimalike vigastuste raskust ja võib päästa elu,» ütles Tänak BNS-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles