Märt Avandi: mul ei ole kahju

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Et Kuldgloobuste jagamisel kuulutati parimaks võõrkeelseks filmiks ungarlaste «Sauli poeg» ning «Vehkleja» pidi leppima nominatsiooniga, sellest ei ole Märt Avandil põrmugi kahju. Vähemalt nii ütles Soome-Eesti mängufilmis peaosa mänginud Märt Avandi vahetult pärast auhinnatseremoonia lõppu Postimehele antud videointervjuus.  

«Ma ütlen seda vist juba kahekümne viiendat korda, aga tõesti mul ei ole kahju. Me ei tulnud siia võitma, sest me olime võitnud juba niikuinii. Mulle väga meeldis see kõik, mis ma nägin. Olen väga õnnelik, et olen nüüd sellise kogemuse võrra rikkam. See on tõesti äge. Kogu olukord on natuke nagu sürreaalne, imelik, sest absoluutselt kõik staarid, keda sa oled filmidest näinud, on siinsamas, sa võid neid näpuga torkida,» rääkis Märt Avandi.

Vaatamata võimalusele polnud Avandi ühelegi megastaarile veel ligi astunud. «Võib-olla jõuan seda veel teha, sest siis oleks kõik veel rohkem sürreaalne, rohkem nagu unenägu. Aga jah, ma nägin kõiki, keda ma näha tahtsin, ja rohkemgi veel. Äge värk muidugi!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles