Uued kiiruskaamerad tegid ööpäevaga ligi 100 trahvi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Kosel.
Kiiruskaamera Kosel. Foto: Sander Ilvest

Harjumaal Kose alevikus ning Pärnumaal Are alevikus eile paigaldatud kolm uut kiiruskaamerat on vähem kui ööpäevaga tabanud juba pea sada liiklusrikkumist.

Esmaspäeval Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maatee 41. kilomeetril Kosel ja Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 111,2. ja 111,5. kilomeetril Ares tööd alustanud uute kiiruskaamerate tuvastatud sõidukiiruse ületamiste kohta on esimesed trahviteated välja saadetud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Uku Tampere sõnul on koostatud ligi 100 trahviteadet. Kõik kolm kiiruskaamerat asuvad alas, kus lubatud sõidukiirus on kuni 50 km/h.

Kiiruskaamerad piirkiirusega 50 km/h paigaldati maanteedele selleks, et tõsta maanteed ületavate jalakäijate ohutust. Ares alustas tööd kaks, Kosel üks kiiruskaamera.

Mõlemat asulat läbib põhimaantee tihe transiitliiklus suurusjärgus 8000 sõidukit ööpäevas. Ares ületavad Tallinn-Pärnu-Ikla maanteed bussipeatusse, kooli ja kauplusse suundujad. Kosel on suure liiklussagedusega Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa põhimaantee ja tugimaantee ristmik ning mõlemale poole teed jäävad elumajad ja tootmishooned.

Viimase viie aasta jooksul on Kose piirkonnas toimunud kolm inimkannatanutega liiklusõnnetust, kus on hukkunud üks ja vigastada saanud seitse inimest. Ares on samal perioodil aset leitud neli inimkannatanutega liiklusõnnetust, kus on hukkunud kaks ja viga saanud 12 inimest.

Politsei saatis mullu välja 106 412 trahviteadet kiiruskaameratega tuvastatud rikkumiste kohta, kusjuures enim rikkumisi ehk 14 334 tuvastati juulis ning suurim rikkujate arv oli kohtades, kus lubatud sõidukiirus on alla 90 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles