«Pühasõdalase» abilised lähevad trellide taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorismi toetamises süüdimõistetud Roman Manko tegi kohtusaalist lahkudes vastuolulise žesti, tõstes üles oma nimetissõrme. Kui islamiusuliste jaoks tähistab see žest, et on olemas vaid üks Jumal – Allah –, siis äärmusrühmituse ISIS võitlejad demonstreerivad sel moel ka soovi hävitada kõik läänelik ning ihalust valitseda maailma.
Terrorismi toetamises süüdimõistetud Roman Manko tegi kohtusaalist lahkudes vastuolulise žesti, tõstes üles oma nimetissõrme. Kui islamiusuliste jaoks tähistab see žest, et on olemas vaid üks Jumal – Allah –, siis äärmusrühmituse ISIS võitlejad demonstreerivad sel moel ka soovi hävitada kõik läänelik ning ihalust valitseda maailma. Foto: Tairo Lutter

Harju maakohus mõistis islamiterrorismi toetamises süüdistatud tallinlased Ramil Khalilovi (25) ja Roman Manko (30) eilse otsusega süüdi ning mõistis neile karistuseks vastavalt seitse ja viis aastat reaalset vangistust.

Kohtunik Helve Särgava rõhutas kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamisel, et kohus lähtus karistuse mõistmisel ka üld- ja eripreventsiooni eesmärkidest.

«Üldpreventsioon tähendab seda, et kõik inimesed, kes selles ühiskonnas, antud momendil Eesti territooriumil elavad, peavad teadma ja mõistma, et igale kuriteole järgneb karistus. Mitte ükski kuritegu ei jää selles riigis avastamata ja mitte ükski kuritegu ei jää selles riigis vastavalt seaduse nõuetele ka karistamata,» sõnas ka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles