Bussijuhi käest ostetavad piletid lähevad Tallinnas kallimaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühissõidukite elektrooniline piletisüsteem.
Tallinna ühissõidukite elektrooniline piletisüsteem. Foto: Toomas Huik

Alates 1. märtsist tõusevad Tallinna ühissõidukites juhi käest ostetavate piletite hinnad, teiste piletite hinnad ei muutu.

Praegu maksab bussijuhi käest ostetav sooduspilet 80 senti ja täispilet 1.60. Uue korra järgi hakkab sooduspilet maksma ühe euro ja täispilet kaks eurot.

«Linnavalitsus otsustas saata volikogule eelnõu, millega muudetakse ainult ühissõidukite juhtide poolt müüdavate piletite hindu. Kõik muud piletihinnad jäävad samaks. Täna kehtivad tunnipiletite, samuti ühe, kolme ja viie päeva piletite ning 30 päeva piletite hinnad nii soodus- kui täispiletite osas jäävad muutmata,» rõhutas transpordiameti juhataja Andres Harjo.

«Miks me seda teeme? Me kõik oleme ju ühissõidukitega sõitnud ja näinud vaatepilti, kus bussitäis inimesi peab ootama ühe inimese järgi, kes bussijuhilt piletit ostab. Seda võib nimetada ka viimase hetke mugavuseks ja mugavuse eest tuleb rohkem maksta,» selgitas Harjo

«Meie tänane piletisüsteem toimib alates 2011. aasta sügisest, nii et tänaseks peaksid kõigil olema ühissõidukikasutajatel olema rohelised kaardid. Lisaks rohelistele ühiskaartidele kehtivad Tallinna ühtses piletisüsteemis veel Atko, GoBusi ja Ridango kaardid, samuti vastloodud Tartu kaart. Erinevaid võimalusi on nii palju, et viimasel hetkel ühissõidukijuhi käest pileti ostmist saab tõepoolest nimetada mugavuseks,» lisas ta.

«Võib-olla me suudame selle hinnamuudatuse abil vähendada ühissõidukite seisuaega peatustes. Samuti vähendab see suhteliselt tülikat sularaha käitlemist. Bussijuhi töö on siiski juhtida ohutult ühissõidukit ja lisakohustusena võetud piletite müügi vähenemine muudab ka bussijuhtide töö ohutumaks ja pingevabamaks,» rääkis Harjo.

Transpordiameti statistika näitab, et ühissõiduki juhi käest ostetud piletitega tehakse alla ühe protsendi kõigist sõitudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles