Politsei kutsub lumises liikluses äärmisele ettevaatlikkusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk ja lumi Tallinna kesklinnas.
Tuisk ja lumi Tallinna kesklinnas. Foto: Peeter Langovits

Eile hukkus Eestis rasketes tee- ja ilmaoludes kolm inimest. Politsei kutsub kõiki liiklejaid üles äärmisele ettevaatlikkusele nii asulasisestel teedel kui ka linnast väljas.

Suverehvidega sõidukid peaksid aga praeguste ilmaoludega kindlasti parkimiskohale jääma, manitseb politsei.

«Sellistes ilmaoludes on traagiliste tagajärgedega eksimuse tõenäosus kordi suurem, mistõttu peaks iga juht ja jalakäija ohuolukorraks juba ette valmis olema ning seda ennetama,» sõnas Riho Tänak Politsei- ja Piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonnast.

«Jalakäijate puhul tähendab see helkureid ja täiendavat ettevaatlikkust ristmikel ning ülekäiguradadel. Autojuhid peavad enda ohutuse tagamiseks varuma aega, valima optimaalse sõidukiiruse ja hoidma tunduvalt suuremat pikivahet.»

Tänaku sõnul on autojuhtidel mõistlik enne sõidu alustamist üle kontrollida ka tuled ja klaasid ning veenduda klaasipesuvedeliku olemasolus. Tänases ilmas suverehvidega sõitjad on tema sõnul ohuks nii endale kui ka kaasliiklejatele.

Eile õhtul sattus Tallinna-Narva maaneel külglibisemisse Citroën Berlingo, mis põrkas kokku vastu tulnud Ford Mondeoga. Mõlema sõiduki juhid hukkusid ning Fordi kaasreisija viidi vigastustega haiglasse. Berlingol olid esiteljel lamellrehvid, tagaratastel aga suverehvid.

Teine raske õnnetus juhtus samal õhtul Tallinna-Pärnu maanteel Märjamaa kandis, kus helkurita jalgratturile otsasõidu vältimiseks järsult vasakule keeranud sõiduauto Toyota paiskus teelt välja. Jalgrattur sai löögi Toyota järel tulnud VW Passatilt, mis omakorda põrkas kokku taga sõitnud Citröen Berlingoga. Sõidukites olnud inimesed viga ei saanud, kuid jalgrattur hukkus sündmuskohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles