Aasta kodanikuks valiti Toidupanga eestvedaja

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta kodaniku tiitli pälvis tänavu Toidupanga tegevjuht ja mündikogumiskampaania käivitaja Pieter Boerefijn.

Boerefijni juhtimisel on teostunud üle 900 projekti hoolde- ja vanadekodude, rehabilitatsiooni- ja päevakeskuste, vaimu- ja füüsiliste puuetega laste, noortevanglate, tänavalaste, noortekeskuste ja külaseltside toetuseks üle Eesti.

Tema viimane tuntuim algatus on Eesti Toidupank, mille eesmärk on pakkuda puudustkannatavate peredele annetatud toiduained.

Alates 1995. aastast tegutseb Hollandis sündinud ja kasvanud Boerefijn Hollandi Fondide juhina Kesk- ja Ida-Euroopas ning juhib Eesti-Hollandi heategevusfondi Päikeselill. Boerefijn on ka Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi kavaler.

Kultuuriminister annab Boerefijnile aasta kodaniku aunimetuse, Tiiu Kirsipuu skulptuuri ja rahalise preemia üle täna õhtul kell 18 Rotermanni Prooviveskis, kus toimub kodanikupäevale pühendatud vastuvõtt.

«17 aastat Eestis elanud, selle maa keele ära õppinud Eesti Toidupanga asutaja ja arendaja Pieter Boerefijni tegevus ja tagasihoidlik entusiasm on nakatanud paljusid ettevõtteid ja inimesi, sealhulgas vabatahtlikke,» märkis kultuuriminister Laine Jänes.

Õhtusel vastuvõtul premeeritakse teisigi võitjaid. «Minu riik» esseekonkursi võitis Viljar Andrejev Toila Gümnaasiumist, teise koha sai Henri Randla Tartu Kivilinna Gümnaasiumist ning kolmanda koha Karina Troskina Tallinna Õismäe Vene Lütseumist. Lisaks antakse välja tosin ergutusauhinda ning märgitakse ära veel kümme esseeautorit.

Rahvusvähemuste portaali Etnoweb korraldatud fotokonkursi esikoha võitis Aleksandr Lugin, teise koha sai Rahvusvaheline Rahvuskultuuride Ühenduste Liit Lüüra ning kolmanda koha Natalja Saharova ja Linnamäe Vene Lütseumi 9b klass.

Vastuvõtul antakse üle ka tänavune Domus Dorpatensise stipendium, mille saab Pranglisaarte muuseumi juhataja, Prangli saareelu edendaja Carmen Ott.

Kodanikupäeva tähistatakse 26. novembril. Selle päevaga tunnustatakse loovate, tegusate ja ettevõtlike, erinevate elualade inimeste panust Eesti ühiskonda. Tänavune kodanikupäev lähtub juhtmõttest «Tegus kodanik on riigi rikkus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles