Eha Võrk: Nõmme noortemaja hoone müümine on välistatud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Eha Võrk.
Abilinnapea Eha Võrk. Foto: Mati Hiis

Linnavaradega tegelev Tallinna abilinnapea Eha Võrk kinnitas, et linnavalitsusel poleks juriidilistel põhjustel vähimatki võimalust Nurme tänaval asuvat Nõmme noortemaja hoonet maha müüa.

«Õigusjärgne omanik taotles Nõmme noortemaja hoonet tagasi, kuid see jäeti talle tagastamata ja Tallinna linn sai selle hoone endale üksnes sellel põhjusel, et tol hetkel polnud võimalik Nõmme noortemaja kuskile mujale kolida,» rääkis Võrk Postimehele.

Ta ütles, et praegu pole veel kindlat plaani Nõmme noortemaja ära kolimiseks, aga kui see peaks teoks saama, siis Tallinna linn ei saa vabanevat hoonet võõrandada ega isegi oma äranägemist mööda kasutada.

«Kui see maja peaks tühjaks jääma, siis peab Tallinna linn pöörduma vabariigi valitsuse poole, kes omal ajal selle maja meile andis ja me peame siis nendega nõu pidama, et mis sellest edasi saab. Sest Tallinna linn sai selle hoone enda omandisse absoluutselt kõigutamatu tingimusega, et ei tohi seda maha müüa. Meil ei oleks isegi kõige õrnemat lootust, et seda oleks võimalik kuidagi rahaks teha, nii et igasugused kuulujutud selle kohta, et linn tahab selle maja müümisega raha teenida, on täiesti alusetud,» kinnitas Võrk.

«Siin on juristidele arutamise koht, aga see maja on mõeldud laste huvihariduse jaoks ja minu hinnangul ei tohi Tallinna linn ilma valitsuselt nõusolekut küsimata ei tohi sinna isegi mitte näiteks täiskasvanute koolituskeskust rajada, rääkimata hoone võõrandamisest. Mina ei julgeks sinna ilma valitsuse loata isegi mõnda teist laste huvikooli paigutada,» lisas ta.

Haridusvaldkonda juhtiv abilinnapea Mihhail Kõlvart ütles täna linnavalitsuse pressikonverentsil, et Nõmme noortemaja kolimist Pääsküla gümnaasiumisse hakatakse uuesti arutama. «Meil on plaan viia need kaks asutust ühe katuse alla. Kordan veelkord: jutt ei ole mitte juriidilisest, vaid füüsilisest ühinemisest,» rõhutas Kõlvart..

«Praegu õpib Pääsküla gümnaasiumis 300 õpilast, mis on muidugi vähe ühe kooli kohta. Nõmme noortemaja erinevates ringides käib 700 õpilast. Ja ruumilised võimalused, mida me saame nendele pakkuda, on äärmiselt piiratud. Vaatamata sellele, et Nõmme noortemaja asub praegu kolmes hoones, mis iseenesest ei ole samuti mõistlik. Sellepärast tekkiski minu meelest väga loogiline plaan, et renoveerime Pääsküla gümnaasiumi ja teeme sellele juurdeehituse. Loome sünergiat ja samas ka uut füüsilist keskkonda, kus kaks asutust saaksid koos eksisteerida. Siin ei ole mingit muud plaani kui see, et parandada nii kooli kui huvikooli tingimusi,» rääkis Kõlvart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles