Esikülg 14. jaanuar

Marika Milve
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäev, 14. jaanuar 2016

Nr 10 (7606)

136 miljonit

Valitsus paneb mullu maksudena enamlaekunud raha mustadeks päevadeks tallele.

Majandus lk 9

Poola

Euroopa Komisjon algatas esialgse uurimise, kas Poola uue konservatiivse valitsuse tehtud kohtureform vastab õigusriigi põhimõtetele.

Välismaa lk 11

Jäähoki

Vene mänedžer ja paar-kolm vene päritolu Euroopa investorit tahavad ajada Tallinna Ilvese olümpiavormi ja viia rahvusvahelisse liigasse KHL.

Sport lk 16–17

Aed ja Kodu

Soojuspump töötab kõige paremini suures avatud ruumis.

Lk 18–19

Tsitaat

USA president Barack Obama:

Ameerika Ühendriigid on kõige võimsam rahvas Maa peal. Punkt.

Välismaa lk 10

Tuisk

Andke sahka!

Lumelükkaja ei sõitnud taluni, sest pererahval polnud sissekirjutust, teisal ei pääsenud pere õhtul kodule lähemale kui 700 meetrit, mis oli jäänud lahti lükkamata, vahendab Aarne Mäe. Saha roolis on aga tunne, et tööst pole vähematki kasu, sest hetkega on lahti sahatud tee taas lume all.

Lk 2

Burkakeeld

Õigus mütsile ja sallile

Julgeolekut põhjenduseks tuues ei saa keelata vaid üht liiki näo- ja kehakatteid, osutab Vootele Hansen, sest julgeolekuoht pole näokatet kandev naine, vaid inimene, kes näokatet kuritarvitab ja kes ei pruugi olla naine ega islamiusuline.

Lk 12

Kölni ahistajad

Hukatuslik lihtsameelsus

Postmodernistlikule maailmatõlgendusele vastanduv uuslihtsus sooviks välistada mitmekihilised, selge lahenduseta probleemid, tõlgendab Maarja Vaino võimu saamatust. Mis on võimalik kunstis, ei ole alati võimalik elus.

Lk 13

Tööhõivereform. Praegu ei või inimene haiguslehe ajal töötada isegi mitte kaks-kolm tundi päevas kodus, kui ka tervis võimaldaks ja arst lubaks.

Nohu ei tee sandiks

Suur osa meist eelistab haigena haiguslehte mitte võtta ja poolpidusena tööl edasi käia, sest haiguspäevadel kahaneb sissetulek märgatavalt ja haiguslehel olles ei tohi tööd teha isegi mitte kümme minutit päevas.

Praxise analüütikud leiavad, et nii range ja jäik jaotus pole mõistlik, ka haigena võiks töötaja tohtida teha jõukohast tööd sobiva osakoormusega ning tööandja vastutusaeg võiks pikeneda viielt päevalt 30-le.

Tööhõivereformi järgmises, suvel algavas etapis üritab riik leida süsteemi, mis oleks paindlikum, töötajatele majanduslikult ja tervislikult soodsam, riigile vähem kulukas ning paneks osa vastutust tööandjale.

Juhtkiri lk 2, Eesti lk 4–5

Kuusalu hoiab Eesti tippmarki

Veel tänagi Põhja-Eestis möllavast tuisust lõikas enim profiiti Kuusalu kant Harjumaal, kus eile mõõtis ilmateenistus lume paksuseks tubli 40 sentimeetrit. Kuusalu rahvas armastab lund rookida, nagu näha juuresolevalt pildilt – nii mõnigi eile kohatud kuusalulane nimetas seda koguni lemmiktegevuseks.

Triikojal Jõgevamaal oli eile õhtul aga hädised viis ja Võru linnas üheksa sentimeetrit lund.

PM Foto: Sander Ilvest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles