Saksa teadur: islamimaades põhjustab naiste ahistamist meeste seksuaalne rahuldamatus

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste ahistamine Egiptuses Kairo tänavatel.
Naiste ahistamine Egiptuses Kairo tänavatel. Foto: AP/Scanpix

Saksa islamiuurijate sõnul on araabia meeste rahuldamatuse taga ühiskondades valitsevad normid, mis ei luba noortel meestel end seksuaalselt välja elada – seksuaalsuhted enne ja väljaspool abielu on täielik tabu.

Naistevastane seksuaalne vägivald ja ahistamine on islamimaades üsna levinud ja nagu näitas Saksa ajakirjanike Kairos tehtud tänavaküsitlus, ei ole naistel kaitset sageli kuskilt otsida, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Põhjuseks on noorte meeste seksuaalne rahuldamatus ja mitte ainult Egiptuses, vaid kogu araabia maailmas,» lausus globaalse islami teadusliku uurimise keskuse teadur Susanne Schroeter ja selgitas, et meeste abiellumise vanus on küllaltki kõrge, sest see on omakorda seotud suurte kuludega – nii abiellub noormees alles 30-aastaselt ja sellele eelneb pikk rahuldamatuse periood.

Osaks naistevastase vägivalla probleemist islamimaades on nende patriarhaalsus. «See tähendab, et isad kehtestavad end vägivalla, eriti naiste- ja lastevastase vägivalla abil,» ütles Schroeter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles