Merekultuuriaasta esimene fotokonkurss ootab osalema

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi

Merekultuuriaasta kutsub koos Nikoniga kõiki fotohuvilisi merd ja merega seotut jäädvustama.

Läbi aasta oodatakse osalema neljal erineval fotokonkursil, mis käivad ajaliselt ühes rütmis Merekultuuriaasta 2016 fookusteemadega.

Mereaasta esimese laine teemaks on pärand ja kultuur ning esimese fotokonkursi teema «Meri on meie pärand ja ajalugu». Konkursi eesmärk on näidata mere olulisust meie kultuuri tekkimisel ja eluviisi kujunemisel.

Oodatakse töid, mis seostuvad otseselt mereajaloo ja pärandiga, olgu viimaseks siis erilised kombed või traditsioonid, ajaloolised merega seotud esemed, laevad, hooned vms. Antud konkursile ei oodata ajaloolisi fotosid, mida võib leida esivanemate pildialbumist. Küll aga võivad niisugused fotod anda inspiratsiooni konkursifoto tegemiseks.

Žürii hindab fotode kunstilist ja tehnilist taset, väljendusrikkust ja loomingulisust ning vastavust konkursi tingimustele.

Fotokonkursi tingimused ning piltide üleslaadimise koht on üleval merekultuuriaasta veebilehel. Esitada võib nii mustvalgeid– kui ka värvifotosid ning üks võistleja võib esitada kuni viis võistlustööd. Fotosid oodatakse kuni 29. veebruarini 2016 ning võitjad tehakse teatavaks hiljemalt 14. märtsiks.

Kolmele parimale autorile on toetajad välja pannud auhinnad. Esimese koha võitja saab hinnalise Nikoni peegelkaamera. Lisaks avaldatakse võidutöö National Geographic Eesti aprillinumbris.

Konkursi korraldab Merekultuuriaasta 2016 raames Eesti Meremuuseum koostöös Nikon ja I AM Photographer Pro kauplusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles