Ansip ei pea matusetoetusele mõtlemist kohaseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matusetoetuse kadumise mõju – kallimad urnid jäävad riiulile seisma, kaubaks lähevad odavamad.
Matusetoetuse kadumise mõju – kallimad urnid jäävad riiulile seisma, kaubaks lähevad odavamad. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Andrus Ansip ei pea õigeks matusetoetuse taastamisele mõtlemist olukorras, kus valitsussektori eelarve on defitsiidis.

Riigikogu infotunnis tundis keskerakonna liige Heimar Lenk huvi, et ehkki eile matusetoetuse taas seadustamine riigikogus läbi ei läinud, kas peaminister peab üldse võimalikuks selle toetuse taastamist, kui «igas Euroopa sotsiaalhartaga riigis on matusetoetus».

Ansip vastas Lengile, et küllap temal seda toetust vaja pole. «Ja neid inimesi, kellel ka tulevikus vaja ei lähe seda toetust, neid on küllalt palju,» arvas peaminister.

«Praegu on Eesti valitsussektori eelarve veel defitsiidis. Defitsiidis valitsussektori eelarve tingimustes mõelda mingitele täiendavatele maksusoodustustele, täiendavatele sotsiaaltoetustele, ma arvan, ei ole kohane,» leidis Ansip.

Peaminister ei pidanud heaks ka võrdlust teiste Euroopa riikidega, sest päris mitmes on praegu olukord mitte rahutu, vaid paaniline. «Riikidel puuduvad finantsid selleks, et maksta välja õpetajate ja arstide palgad, pensionid. /--/ Meie võimuses on oma riiki sellisesse kriisi mitte kihutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles