KRA algatas ajateenistusse mitteilmunute suhtes paarkümmend menetlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Rein Säinas

Kaitseressursside amet (KRA) algatas väärteomenetluse paarikümne jaanuarikutsega ajateenistusse mitteilmunud noore suhtes.

Ameti pressiesindaja ütles BNSile, et KRA on algatanud paarikümne noore suhtes väärteomenetluse ning praegu selgitab amet välja põhjusi, miks noored ajateenistusse ei ilmunud. Pressiesindaja märkis, et kõik algatatud menetlused ei pruugi jõuda otsuseni.

Näiteks kogu möödunud aasta jooksul algatas KRA kokku 149 väärteomenetlust ajateenistusse mitteilmunud noorte suhtes ning karistada sai kokku 41 noormeest. Möödunud aastal oli karistuseks mõistetud trahvi suurus keskmiselt 282 eurot.

Tänavu jaanuari alguses alustas üheteistkümnekuulist ajateenistust üle kolmesaja kutsealuse, kellest üle poole ehk enam kui 170 ajateenijat asusid väljaõppele vahipataljonis. Lisaks võttis üle 120 ajateenija vastu 1. jalaväebrigaad ning üle kolmekümne 2. jalaväebrigaad. Staabi- ja sidepataljonis alustas teenistust kümmekond ajateenijat.

Kaitseressursside amet kutsub ajateenistusse kolmel korral aastas: jaanuaris ja juulis, kui üheteistkümnekuulise ajateenistuse käigus õpetatakse välja reservüksuste juhtivkoosseis ja autojuhid ning oktoobris, kui kaheksaks kuuks kutsutakse ajateenistusse tulevaste reservüksuste rivikoosseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles