Tondiraba jäähallis tähistatakse Hiina uusaasta saabumist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina uusaastaetendus lauluväljakul.
Hiina uusaastaetendus lauluväljakul. Foto: Peeter Langovits

Tallinna kultuuriväärtuste amet kutsub kõiki huvilisi 5. veebruaril Tondiraba jäähalli tähistama Hiina uusaasta saabumist.

Saabuvat punase tuleahvi aastat tervitatakse võitluskunstide etenduse ja traditsioonilise hiina tantsu ning Pekingi muusikute kontserdiga, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Härmi sõnul võimaldab jäähall tulla välja uuendusliku ning tehniliselt nõudliku programmiga. «Esmakordselt külastab Tallinna Hiina indie pop-rokk bänd CLF, kellel on meie publiku jaoks ka eestikeelne üllatus. Tondiraba jäähallis demonstreeritakse nii kaasaegset jäätantsu, kui ka hiina tantsukultuuri kullafondi kuuluvat lõvi- ja draakonitantsu,» lubas Härm.

Hiina uusaasta tähistamise traditsioon ulatub Tallinnas juba 2010. aastasse ja pakkudes linlastele värvikirevat ning eksootilist vaatemängu. Varem Kadrioru pargis ja lauluväljakul toimunud ning sel korral Tondiraba jäähallis aset leidev sündmus meelitab igal aastal kohale tuhandeid huvilisi, kellele avaneb hiina kultuuri rikkalik ja põnev maailm. Lisaks artistidele Pekingist esinevad kontserdil Eesti iluuisutajad, trummarid, draakonitantsijad ja tsirkuseartistid.

Tondiraba jäähalli uksed avatakse kell 13 võimaldamaks tutvumist Hiina kauba ning toitudega. Õhtune kontsert algab kell 19, saali uksed avatakse kell 18. Suurest publikuhuvist tingituna annavad hiina külalised kell 16 lisaetenduse. Sissepääsuks tuleb Piletilevi kodulehelt soetada tasuta pääse.

2016. aasta 8. veebruaril algab hiina kalendri järgi punase tuleahvi aasta, mida iseloomustab kunstipärasus, ekstsentrilisus ning tugev intuitsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles