Tallinn soovib ühiselamu tüüpi majad renoveerida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn tahab linna omandis olevad ühiselamu tüüpi majad korda teha.
Tallinn tahab linna omandis olevad ühiselamu tüüpi majad korda teha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada volikogule endiste ühiselamute elamisväärseks muutmise programmi, mis tagaks abivajajatele soodsa hinnaga eluaseme.

Abilinnapea Eha Võrk ütles, et programmi eesmärgiks on aidata vähekindlustatud linlaste eluasemeprobleeme lahendada ja halvas tehnilises seisus olevad munitsipaalelamud korda teha, vahendab Raepress.

Linna omandis olevates endistes ühiselamutes hakkaksid nende korrastamise järel üürnikena elama ühest-kahest inimesest koosnevad leibkonnad, rääkis Võrk. Kõigist üüripinna leidmisel linna abi palujatest moodustavad sellised leibkonnad 85 protsenti.

Tallinna linn on varasemalt teinud riigile ettepaneku ühiselamute rekonstrueerimiseks Euroopa Liidu raha kasutada, kuid seni pole positiivset vastust tulnud. «Kavatseme ettepanekuid kindlasti korrata,» ütles Võrk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles