Professor: tagasiränne kogub hoogu

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu 2014. aastal.
Laulupidu 2014. aastal. Foto: Erik Prozes

Tartu Ülikooli linna- ja rahvastikugeograafia professor Tiit Tammaru ütles Eesti rahvaarvu vähenemist kommenteerides, et riigi areng ja demograafiline seis viitavad sellele, et Eesti muutub mingi hetk sisserände riigiks.

Statistikaamet märkis oma ülevaates, et välisrände saldo oli 2015. aastal taasiseseisvunud Eesti kõrgeimal tasemel. Tammaru selgitas, et kõrgeim tase tähendab tegelikult seda, et rändesaldo on aastate lõikes liikunud üha rohkem nulli suunas ehk sisse- ja väljaränne lähevad aina enam tasakaalu.

Professor sõnas, et esialgsetest rändesaldo andmetest ei saa möödunud aasta sisserände komponente veel välja lugeda, kuid vaadates saabujate ja lahkujate arvu läbi aja, on kõige suurem muutus toimunud Eestisse saabujate arvus. Viimased viis aastat on Eestisse saabujate arv olnud 3000–4000 inimese juures, kuid mullu saabus Eestisse 6600 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles