Galerii: Soome riik pärjas eestlasi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome Vabariik autasustas kahte eestlast, arst Imbi Blumfeldti ja ettevõtja Peeter Kivimäed teenetemärkidega soomepoiste heaks tehtud töö eest. Teenetemärgid tehti teatavaks Soome iseseisvuspäeval, nende üleandmine toimus reedel, 15. jaanuaril.

Arst Imbi Blumfeldt on töötanud mitmeid aastaid Soomepoiste usaldusarstina, tal on kord nädalas vastuvõtt Soomepoiste büroos. Blumfeldt tegutseb vabatahtliku asjatundjaarstina, ehk teeb ravihinnanguid ja suunamisi ning saadab ravi- ja ravimikompensatsioonitaotlusi Soome ametivõimudele. Blumfeldti autasustati Soome Lõvi Rüütelkonna teeneteristiga.

Ettevõtja Peeter Kivimäe on rajanud poolteist aastat tagasi Kuusallu Soomepoiste muuseumi, kuhu ta on kogunud Soomepoistega seotud esemeid ja kirjandust. Kivimäe tegutseb aktiivselt Soomepoiste Pärimusühingus. Tema isa ning ta kaks onu olid Soomepoisid. Kivimäele anti üle Soome Valge Roosi Rüütelkonna I järgu medal ja kuldrist.

Teenetemärkide üleandmisel osalesid ka Soome Sõjaveteranideliidu esimees Finn-Göran Wennström ja tegevdirektor Markku Seppä.

Reedesel üritusel anti üle teenetemärgid ka kahele Eestis elavale soomlasele.  Advokaat Aku Sorainenile anti üle Soome Lõvi Rüütelkonna I järgu rüütlirist.

Konsul Anneli Nummelin pälvis Soome Valge Roosi Rüütelkonna I järgu medali ja kuldristi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles