TÜ Pärnu kolledž hakkab koolitama spordikorraldajaid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Uuel õppeaastal hakatakse esmakordselt Eestis Tartu Ülikooli Pärnu kolledžis koolitama kõrgharitud spordikorraldajaid.

Juhtimise ja mänedžmendi õppekavadele spetsialiseerunud Tartu Ülikooli Pärnu kolledžis hakatakse koostöös ülikooli kehakultuuri - ja majandusteaduskondadega sügisest koolitama Eesti spordi arengule hädavajalikku majanduslikult pädevat taustajõudu, seda ettevõtlus- ja projektijuhtimise õppekava raames, vahendas ERR Uudised teleuudiseid.

«Spordimänedžeri põhioskused hakkavad ikka majandusteadmistega,» rääkis Tartu Ülikooli Pärnu Kolledži direktor Henn Vallimäe. Tema sõnul hakatakse õppima nii juhtimist, majandusarvestust, üldist arusaamist majandusest , turundust, finantsanalüüsi kui ka raamatupidamist, spordi poole pealt vaadeldakse näiteks spordi õigusega seotud küsimusi, õpitakse spordiehitiste haldamist ja planeerimist, spordiürituste organiseerimist ning treeningtöö korraldamist.

Riiklikku tellimust spordikorralduse erialale esialgu ei plaanita ning eriala uudsust arvestades tuleb selle õpetamisel peale kohalike asjatundjate kaasata ka välismaiseid spetsialiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles