«Pealtnägija»: kas perevägivalla ohver saab uue kodu ja identiteedi?

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Selle nädala «Pealtnägija» uurib, millist abi ja kaitset saab perevägivalla ohver Eestis tegelikult.

Saates räägitakse, kuidas korduvalt karistatud Janek peksis ja terroriseeris elukaaslast Liinat, aga sai selle eest vaid kuus kuud, kirjutab «Pealtnägija» sotsiaalmeedias.

«Lugu riivab niigi õiglustunnet, kuid läheb veel dramaatilisemaks. Nimelt juba jaanuari lõpus saab mees, kes lubas naise sõna otseses mõttes tükeldada ja saatis trellide tagant sõnumeid, et sinnapaika see asi ei jää, taas vangist välja!»

Reaalsest hädaolukorrast tekkis tavatu ajakirjanduslik eksperiment, kus «Pealtnägija» uuris koos Liinaga, millist abi ja kaitset saab perevägivalla ohver Eestis tegelikult. Esimene samm enesekehtestamisel on, et vapper naine räägib oma loo nime ja näoga.

Lugu, kus päriselt kaalul elu ja tervis, on eetris kolmapäeval kell 20.05.

Kas perevägivalla ohver saab uue kodu ja identiteedi? Selle nädala Pealtnägijas räägime, kuidas korduvalt karistatud rets Janek peksis ja terroriseeris elukaaslast Liinat, aga sai selle eest vaid kuus kuud. Lugu riivab niigi õiglustunnet, kuid läheb veel dramaatilisemaks. Nimelt juba jaanuari lõpus saab mees, kes lubas naise sõna otseses mõttes tükeldada ja saatis trellide tagant sõnumeid, et sinnapaika see asi ei jää, taas vangist välja! Reaalsest hädaolukorrast tekkis tavatu ajakirjanduslik eksperiment, kus Pealtnägija uuris koos Liinaga, millist abi ja kaitset saab perevägivalla ohver Eestis tegelikult. Esimene samm enese kehtestamisel on, et vapper naine räägib oma loo nime ja näoga. Lugu, kus päriselt kaalul elu ja tervis, on eetris kolmapäeval kell 20.05.

Posted by ETV Pealtnägija on 18. jaanuar 2016. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles