Mees, kes kõndis taevasse

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu suvel pandi Tartus Baeri tänaval asuva tühja maja seinale kunstiprojekti raames 38 tartlase portreefotod, praegugi leiab hoonelt mälestuse linna popkultuurivedurist Kaarel Arbist (1982–2015).
Mullu suvel pandi Tartus Baeri tänaval asuva tühja maja seinale kunstiprojekti raames 38 tartlase portreefotod, praegugi leiab hoonelt mälestuse linna popkultuurivedurist Kaarel Arbist (1982–2015). Foto: Margus Ansu

Lõuna prefektuuris kadunute otsimisega tegelev Merike Raju ütleb, et ühtki Kaarel Arbi looga võrreldavat juhtumit pole tema praktikas olnud. «See kadumisjuhtum jääb alatiseks meelde. Ma ei ole kunagi saanud inimestelt nii palju vihjeid kui tema puhul,» lausus ta. «Eks ta oli ka silmatorkava välimusega.» Paraku sai politsei palju alusetuid või hilinenud vihjeid.

Kultuuriajakirjanik ja indie-muusika DJ Kaarel Arb leiti möödunud aasta 4. detsembril Põltsamaa valla Annikvere küla vanast kaalukojast, viimased tõsiseltvõetavad teated tema kohta pärinevad aga 13. novembrist, mil ta oli teel Põltsamaalt Annikvere küla poole. Vaid 32-aastaseks elanud Arbi teekond sai alguse ligi kaks nädalat varem, juba 1. novembri hommikul, mil ta kõndis Tartust välja. Kokku võis mees kõndida vähemalt paarsada kilomeetrit.

Viimaseks jäänud kord oli Arbi kolmas kadumine. Kolmekordse kadumise asjaolud tekitavad endiselt küsimusi mitte ainult politseiuurijatel, vaid ka tema lähedastel. Pikaajaline elukaaslane Grete-Stina Haaristo ja parim sõber Villem Varik räägivad mulle versiooni, mida nemad usuvad.

Copy
Tagasi üles