Põgenike saabumiseks tuleb veel palju tööd teha

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki esimesed kaitset soovivad põgenikud peaksid juba kohe-kohe Eestisse saabuma, ei ole probleem üksnes selles, et tahtjaid napib. Riigikontrolli hinnangul ei ole me ka ise nende tulekuks sugugi valmis.

Riigikontroll hindas värskes auditis riigi ja omavalitsuste võimekust täita 17 kohustust, mis tulenevad ennekõike välismaalasele rahvusvahelise kaitse andmise seadusest. Tulemus sai küllaltki nukker: täielikult suudab Eesti täita vaid kolme, ühe kohustuse täitmiseks on valmisolek vähene ning 13 kohustust suudab riik täita osaliselt.

«Kuna siin on väga erinevad ministeeriumid seotud, ei kujune auditi raporti avalikustamine trikoovooruks, et me annaksime hinnanguid, et üks ministeerium on olnud parem kui teine. Reaalsus saabub tegelikult alles siis, kui erineva kultuuritaustaga asüülitaotlejad on meie riigis,» rääkis eilsel auditi tutvustusel riigikontrolör Alar Karis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles