Talvik süüdistab politseijuhti raha kuritarvitamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lahvatas skandaal politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Elmar Vaheri ümber, kes ostis endale ameti krediitkaardiga 139-eurosed matkasaapad ning 299 eurot maksnud kõrvaklapid. Kuigi Vaher soetas kõrvaklapid oma puhkuse esimesel päeval Tallinna lennujaamast, selgitas ta, et ostis need siiski töötegemiseks.

Vaheri väitel oli ta juba ammu pidanud vajalikuks korralikud kõrvaklapid osta ning just Tallinna lennujaamas perega puhkusele sõitma asutades oli tal nende valimiseks piisavalt aega. Matkasaabaste ostu kohta polnud politsei- ja piirivalveameti ametnikud nõus peadirektori kuluaruannet reeglitele viidates kinnitama ning seetõttu maksis Vaher need oma rahast detsembris kinni.

Vaheri ametikrediitkaardi kasutamise küsimuse tõstatas riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees, Vabaerakonna fraktsiooni kuuluv Artur Talvik, kelle hinnangul kuritarvitas politseijuht nõnda käitudes asutuse raha ning rikkus läbipaistva ja ausa juhtimise põhimõtet. Samuti nõudis ta, et Vaher astuks tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles