Soome koolis käivad eesti lapsed said kätte uued õpikud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliõpikud
Kooliõpikud Foto: Toomas Huik

Eesti suursaadik Soomes Merle Pajula ja haridusministeeriumi asekantsler Madis Lepajõe andsid sel nädalal Helsingis Latokartano koolis käesoleval sügisel avatud eesti-soome kakskeelsetele klassidele üle uued õpikud.

Latokartano koolis õpib käesoleval kokku 36 Eestist koos vanematega Soome kolinud last, teatas haridusministeerium. Koolis töötab kaks Eesti õpetajat ja kool otsib endale praegu veel üht õpetajat.

Latokartano kool on Roihuvuori kooli kõrval teine põhikool Helsingis, kus on võimalik saada põhiharidust osaliselt eesti keeles.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas tänas Helsingi linna ja Soome haridusministeeriumi, et Eestist pärit lastel on võimalik kodumaalt eemal olles õppida emakeeles.

Eesti haridusministeeriumi küsitlusest selgus, et enamus Soomes elavatest eestlastest soovib oma lastele kakskeelset õpet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles