Turvamees pani Facebooki abitus seisundis inimeste trofeepilte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvamees Kaimo.
Turvamees Kaimo. Foto: «Pealtnägija»

Endine G4Si turvamees riputas abitus seisus inimestest oma Facebooki lehele trofeepilte ja nimetab neid «meenutusteks positiivselt lahendatud töösituatsioonidest».

Nädala alguses juhiti «Pealtnägija» toimetuse tähelepanu Kaimo (perekonnanimi teada – toim) sotsiaalmeedia seinale, kus rippus rida jahmatavaid pilte, kus konto omanik poseerib firma G4S turvatöötajana ilmselgelt abitus seisus «klientidega».

Ühel pildil turvamees sõna otseses mõttes istub lamava inimese peal ja näitab võidukalt v-märki, teisal poseerib rõõmsalt joobunud lamaja kõrval, kes on pooleldi paljas. Tegu pole ühekordse tembuga, vaid selliseid fotosid tegi Kaimo korduvalt. Juurde lisatud infost selgub, et intsidendid toimusid muuhulgas Tallinna sadamas ja ühe sotsiaalmaja juures.

G4Si pressiesindaja Reimo Raja nägi neid pilte enda sõnul esimest korda. Tema sõnul ei tööta Kaimo juba poolteist aastat G4Sis ning vallandataks sarnase pildigalerii ja suhtumise eest päevapealt. Raja rõhutas, et sellised fotod ei kajasta professionaalset turvatööd ega lähe kuidagi kokku firma põhimõtetega.

Kaimo, kellel on kokku 20 aastat turvamehe staaži, selgitas «Pealtnägijale», et paljusid ärritanud pildid olid meenutused «positiivselt lahendatud töösituatsioonidest».

Näiteks pilt, millel on suures plaanis maoli ja palja tagumikuga magav asotsiaalse ilmega mees, sündis tema sõnul sellest, et ta pidi tänaval magava mehe linnapildist mujale suunama. Politseid oodates tekkis hetk, mil pilt teha.

«Inimene ise oli sellises palja tagumiku olukorras, kui ta tänaval lebas,» ei leia Kaimo, et oleks midagi valesti teinud. «Need pildid kujutasid lihtsalt ajahetki, mis võivad tekkida tööajal. Sellega ei ole seotud mitte midagi enamat kui reaalne elu,» selgitas ta, kuid eemaldas siiski kohe pildid internetist. «Selgus, et need riivasid üldsuse moraalitunnet. Võtsin pildid maha, kuna pole neid kellegi solvamise eesmärgil üles pannud,» kirjutas ta.

G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja teatas Postimehele täiendavaks kommentaariks, et Kaimo käitumine on ääretult rumal ja inetu. «Kurb on see, et oma teoga  kahjustab ka nende turvatöötajate mainet, kes täna teevad oma tööd suure missioonitundega ja muudavad Eestit turvalisemaks. Kaimo käitumine ei sobi mitte kuidagi kokku professionaalse turvatööga ja sellisel inimesel ei ole turvaettevõttes kohta,» rõhutas ta.

G4S hea tava näeb ette, et turvatöötaja järgib kõiki turvatöö reegleid, suhtleb viisakalt ja peab lugu nii klientidest kui ka kolleegidest. «Kõigile G4Si uutele töötajatele tehakse enne tööle asumist koolitus ning selgitatakse, milline on hea klienditeenindus ja kuidas erinevaid olukordi lahendada. Turvatöötajad omandavad ka seadusega nõutud turvatöötaja kvalifikatsiooni,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles