Laevakaitsjad hüljanud tööandja ajab äri edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India võimude poolt kinni peetud Advanforti laev Seaman Guard Ohio, mille pardal oli ka 14 eestlast, 2013. aasta oktoobris.
India võimude poolt kinni peetud Advanforti laev Seaman Guard Ohio, mille pardal oli ka 14 eestlast, 2013. aasta oktoobris. Foto: AFP/SCANPIX

Indias vanglasse pandud laevakaitsjate tööandja Advanfort, kes ligi kaks aastat tagasi oma alluvad hülgas, tegutseb endiselt ning võttis eelmisel nädalal üllatuslikult ühendust isegi Eesti välisministeeriumiga, lubades trellide taha pandud Seaman Guard Ohio meeskonda aidata.

Kui Advanfort 2013. aasta oktoobris Indias kinni võetud laevakaitsjaid, sealhulgas 14 eestlast, umbes pool aastat minimaalsel määral toetas, siis pärast seda kadus mereturvateenust pakkuv ettevõte silmapiirilt. Araablasest miljardäri Samir Farajallahi asutatud Advanfort sattus peale India sekeldustesse ka teistes riikides ja endised alluvad arvasid, et nüüdseks on firma maha kantud ning tegutseb uue nime all.

Postimees tegi koostöös anonüümseks jääda soovinud endise laevakaitsjaga (nimi toimetusele teada – toim) eksperimendi, mis kinnitas, et ajakirjanike päringuid ja avalikku tähelepanu vältiv Advanfort tegutseb edasi.

Eile vastu võetud resolutsioonis nõuab europarlament, et India vabastaks Tamil Nādu osariigis vahistatud mootorlaeva Seaman Guard Ohio 35-liikmelise meeskonna. 

Kärme kliendihaldur

Pärast 11. jaanuari kohtuotsust üritasime mitmesuguseid kanaleid pidi Advanfortiga ühendust saada, kuid ühelegi päringule ei vastatud. Ka ettevõtte praegune juht, Samir Farajallahi poeg Mohamed, kelle suhtes India on välja andnud arreteerimismääruse ja kelle vastu on seal alustatud kohtuasi, ei reageerinud oma isiklikule e-posti aadressile saadetud küsimustele.

Veendumaks, kas Advanfort üldse tegutseb, otsustasime transiitteenuseid organiseeriva fiktiivse firmana uurida koostöövõimaluste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles