Puud-ahju-mees

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ühe rapsuga Narva elektrijaamades puidu masspõletamise alustamine näitab Eesti Energia juhti Hando Sutterit julge mehena. Eestis hakatakse metsa raiuma praeguse 10 miljoni tihumeetri asemel 15 miljonit tihumeetrit aastas, et päästa Eesti Energia varad rängemast allahindamisest kui 66 miljonit eurot.

Sutter saab nüüd palju vaenlasi, sest sukeldub peale puidu ka taastuvenergia toetuste ärisse, kus raha ei teenita mitte talupoegliku tööga, vaid lobistamise ja paragrahvi väänamisega. Samuti ei tasu alahinnata puukallistajaid, keda tabab raiesmikku nähes nii suur nutuhoog, et märkamata jäävad samasse istutatud noored puud.

Suur puidupõletamine pole siiski kivisse raiutud. Euroopas pole tehtud ühtegi taastuvenergia statistikatehingut, millel Sutteri idee rajaneb. Uus skeem vajab elektrituruseadust, mida riigikogu pole suutnud seni vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles